πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «σεμινάρια επιστημονικής μετάφρασης online"

Το επιστημονικό κείμενο (Paper III.A) των εξετάσεων του Diploma in Translation 2020 είναι απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στην αγγλική γλώσσα στο Eurasia Review, ένα ανεξάρτητο ηλεκτρονικό περιοδικό και ομάδα προβληματισμού που παρέχει βήμα ώστε αναλυτές και ειδικοί να μιλήσουν για ένα ευρύτατο φάσμα αντικειμένων. O τίτλος του άρθρου ήταν Lettuce Shows How to Restore Oil-Soaked Soil και ζητούνταν να μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα για δημοσίευση στο παράρτημα με επιστημονικά θέματα ενός ένθετου εβδομαδιαίου περιοδικού πανελλαδικής κυκλοφορίας.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «εξαποστάσεως online μαθήματα επιστημονικής μετάφρασης»Σεμινάρια επιστημονικής μετάφρασης – Building Blocks Translation Training Hub by metaphrasis

 

Το κείμενο ήταν από τα πιο βατά που έπεσαν ποτέ στον τομέα της επιστημονικής μετάφρασης από τότε που το Diploma in Translation διαπιστεύτηκε ως τίτλος μεταπτυχιακού επιπέδου. Η ορολογία ήταν γνωστή στους σπουδαστές του Translation Training Hub by metaphrasis που είχαν δημιουργήσει ευρύτατα ατομικά γλωσσάρια σε διάφορους τομείς με μεγάλο αριθμό νέων όρων σε νεόκοπα αντικείμενα.

Σημεία ενδιαφέροντος του κειμένου Επιστημονικής μετάφρασης:
– Ορολογία που καλύπτονταν αρκετά και από τα συμβατικά έντυπα λεξικά
– Περιορισμένες απαιτήσεις διατύπωσης με την οποία υπήρχε αρκετή εξοικείωση


Translation Training Hub by metaphrasis:

γίνε ο επαγγελματίας που σου αξίζει με το πρόγραμμα που σου ταιριάζει


Translation Training Hub by metaphrasis: Μάθε τα επαγγελματικά μυστικά της μετάφρασης με το ολοκληρωμένο, το στοχευμένο, ή το απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα μετάφρασης Building Blocks. Οι σπουδαστές μας που το επέλεξαν έγιναν επαγγελματίες μεταφραστές με διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες αποκτώντας τον επαγγελματικό τίτλο μετάφρασης Diploma in Translation. Δες τι λένε οι σπουδαστές μας.

kiki_small_80Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL
Chartered Translator – Translator Trainer
Founder of metaphrasis

‘Make the most of your translation potential’

Copyright ©2023 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?