πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «σεμινάρια οικονομικής μετάφρασης εξαποστάσεως»

Το οικονομικό κείμενο (Paper IΙ.B) των εξετάσεων του Diploma in Translation 2020 του Chartered Institute of Linguists αποτελεί επεξεργασμένο απόσπασμα άρθρου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Aberdeen Standard Investments τον Ιούλιο του 2018 με τίτλο Emerging Markets: What Lurks Beneath? το οποίο περιγράφει την μεταβαλλόμενη οικονομική κατάσταση των αναδυόμενων αγορών στην παγκόσμια αγορά. Οι εξεταζόμενοι καλούνταν να το μεταφράσουν στη ελληνική γλώσσα με στόχο το ενημερωμένο αναγνωστικό κοινό μιας ιστοσελίδας παρόμοιου προσανατολισμού.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «εξαποστάσεως μαθήματα επιχειρηματικής μετάφρασης»Σεμινάρια επιχειρηματικής μετάφρασης – Building Blocks Translation Training Hub by metaphrasis

 

Θεωρείται από τα πιο βατά των τελευταίων ετών στον τομέα της οικονομικής/ επιχειρηματικής μετάφρασης από τότε που το Diploma in Translation διαπιστεύτηκε ως τίτλος μεταπτυχιακού επιπέδου. Αν και δεν το επέλεξαν πολλοί, κυρίως λόγω προτιμήσεων και του γεγονότος ότι φέτος όλα τα κείμενα του Paper II ήταν εξαιρετικά προσιτά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το θέμα του ήταν από τα πιο γνωστά, η ορολογία αναμενόμενη για τους σπουδαστές του Translation Training Hub by metaphrasis οι οποίοι είχαν ήδη στα χέρια τους ενημερωμένα γλωσσάρια και η διατύπωση κάτι που δεν δυσκόλευε όποιον είχε προετοιμαστεί σε πολύ πιο δύσκολα οικονομικά κείμενα.

Ενδιαφέροντα σημεία του κειμένου Επιχειρηματικής μετάφρασης:
– Χρηματιστηριακοί όροι
– Εκφράσεις και γλαφυρή γλώσσα με μία ειρωνική χροιά
– Αναφορές σε τρέχοντα ζητήματα που απασχόλησαν την παγκόσμια οικονομική ειδησεογραφία


Translation Training Hub by metaphrasis:

γίνε ο επαγγελματίας που σου αξίζει με το πρόγραμμα που σου ταιριάζει


Translation Training Hub by metaphrasis: Μάθε τα επαγγελματικά μυστικά της μετάφρασης με το ολοκληρωμένο, το στοχευμένο, ή το απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα μετάφρασης Building Blocks. Οι σπουδαστές μας που το επέλεξαν έγιναν επαγγελματίες μεταφραστές με διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες αποκτώντας τον επαγγελματικό τίτλο μετάφρασης Diploma in Translation. Δες τι λένε οι σπουδαστές μας.

kiki_small_80Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL
Chartered Translator – Translator Trainer
Founder of metaphrasis

‘Make the most of your translation potential’

Copyright ©2023 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?