πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μαθήματα μετάφρασης κοινωνικών επιστημών»

Το θέμα των Κοινωνικών Επιστημών (Paper III.Β) των εξετάσεων του Diploma in Translation 2020 του Chartered Institute of Linguists in London προέρχεται από το πεδίο της Ψυχολογίας. Το κείμενο αποτελεί επεξεργασμένο απόσπασμα ενός ανώνυμου άρθρου στην αγγλική γλώσσα που δημοσιεύθηκε το 2018 στον ιστότοπο GoodTherapy.org, μία πύλη επαγγελματιών της ψυχικής υγείας που διατηρεί ένα ιστολόγιο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας και την παροχή πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ασθενείς. Ζητούμενο ήταν να μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα το άρθρο με θέμα το Gaslighting ώστε να κατανοήσει το αναγνωστικό κοινό αυτήν την μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης που προσδιορίστηκε σχετικά πρόσφατα στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «online μαθήματα μετάφρασης κοινωνικών επιστημών»Σεμινάρια μετάφρασης κοινωνικών επιστημών – Building Blocks Translation Training Hub by metaphrasis

 

Με εξαίρεση τον βασικό όρο που προβλημάτισε πολλούς σπουδαστές του Translation Training Hub by metaphrasis – ακόμη κι εκείνους που είχαν καταρτίσει εκτενέστατα γλωσσάρια ψυχολογίας – και τους έκανε να αντιμετωπίσουν με κάποιον σκεπτικισμό το κείμενο, το φετινό θέμα των κοινωνικών επιστημών ήταν κατά τα άλλα βατό – μάλιστα από τα πιο στρωτά και καλογραμμένα στον τομέα του από τότε που το Diploma in Translation διαπιστεύτηκε ως τίτλος μεταπτυχιακού επιπέδου.

Σημεία ενδιαφέροντος της μετάφρασης του κειμένου Κοινωνικών Επιστημών:
– Όροι που απαιτούσαν κάποια εξοικείωση με το αντικείμενο
– Διατύπωση και σύνταξη αποδεσμευμένη από τα κλισέ του πρωτοτύπου
– Έννοιες που επεξηγούνται μέσα στη ροή του κειμένου


Translation Training Hub by metaphrasis:

γίνε ο επαγγελματίας που σου αξίζει με το πρόγραμμα που σου ταιριάζει


Translation Training Hub by metaphrasis: Μάθε τα επαγγελματικά μυστικά της μετάφρασης με το ολοκληρωμένο, το στοχευμένο, ή το απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα μετάφρασης Building Blocks. Οι σπουδαστές μας που το επέλεξαν έγιναν επαγγελματίες μεταφραστές με διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες αποκτώντας τον επαγγελματικό τίτλο μετάφρασης Diploma in Translation. Δες τι λένε οι σπουδαστές μας.

kiki_small_80Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL
Chartered Translator – Translator Trainer
Founder of metaphrasis

‘Make the most of your translation potential’

Copyright ©2023 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?