πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «σεμινάρια νομικής μετάφρασης online"

Το νομικό κείμενο (Paper III.C) των εξετάσεων του Diploma in Translation 2020 αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο Understanding the Law του Geoffrey Rivlin, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την Oxford University Press το 2004. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο συγγραφέας εξηγεί τις επιλογές που έχουν οι αρχές στην περίπτωση ανηλίκου που κατηγορείται για τη διάπραξη εγκλήματος. Το ζητούμενο ήταν να μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα για να δημιουργηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο, που απευθύνεται σε γονείς οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν τις βρετανικές νομικές διαδικασίες.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «εξαποστάσεως μαθήματα νομικής μετάφρασης»Σεμινάρια νομικής μετάφρασης – Building Blocks Translation Training Hub by metaphrasis

 

Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις νομικής ορολογίας και διατύπωσης, το κείμενο ήταν εξαιρετικά βατό – σε βαθμό να το επιλέξουν ακόμη και όσοι ήταν λίγο-πολύ τρομοκρατημένοι στην ιδέα του νομικού θέματος. Όχι μόνο οι νομομαθείς σπουδαστές μας, αλλά και υποψήφιοι από άλλους τομείς το χαρακτήρισαν από τα πιο εύκολα από τότε που το Diploma in Translation διαπιστεύτηκε ως τίτλος μεταπτυχιακού επιπέδου – πάντα σε σύγκριση με προηγούμενα θέματα στα οποία είχαν προετοιμαστεί και δοκιμαστεί.

Σημεία ενδιαφέροντος στη μετάφραση του νομικού κειμένου:
– Αναμενόμενη απαίτηση σε νομικούς όρους και διατύπωση
– Αρκετά οικείο θέμα
– Κατανοητή γλώσσα και ακόμη πιο προσιτή απαίτηση απόδοσης στο κοινό-στόχο


Translation Training Hub by metaphrasis:

γίνε ο επαγγελματίας που σου αξίζει με το πρόγραμμα που σου ταιριάζει


Translation Training Hub by metaphrasis: Μάθε τα επαγγελματικά μυστικά της μετάφρασης με το ολοκληρωμένο, το στοχευμένο, ή το απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα μετάφρασης Building Blocks. Οι σπουδαστές μας που το επέλεξαν έγιναν επαγγελματίες μεταφραστές με διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες αποκτώντας τον επαγγελματικό τίτλο μετάφρασης Diploma in Translation. Δες τι λένε οι σπουδαστές μας.

kiki_small_80Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL
Chartered Translator – Translator Trainer
Founder of metaphrasis

‘Make the most of your translation potential’

Copyright ©2023 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?