πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «σεμινάρια τεχνολογικής μετάφρασης εξαποστάσεως»

Το τεχνολογικό κείμενο (Paper II.A) των εξετάσεων του Diploma in Translation 2020 είναι απόσπασμα από δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε το 2019 στην αγγλική γλώσσα από το Ινστιτούτο Fraunhofer για τις Τεχνικές Μέτρησης Φυσικών Μεγεθών IPM και το οποίο ανατυπώθηκε στην Eurasia Review (Αύγουστος 2019). Περιγράφει μια καινοτόμο τεχνολογία ψύξης που αναπτύσσουν ερευνητές. Το ζητούμενο ήταν να μεταφραστεί στην Ελληνική γλώσσα για δημοσίευση σε έναν ιστότοπο με περιβαλλοντικές ειδήσεις.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «εξαποστάσεως μαθήματα τεχνολογικής μετάφρασης»Σεμινάρια τεχνολογικής μετάφρασης – Building Blocks Translation Training Hub by metaphrasis

 

Αν και εξαιρετικά βατό, δεν το επέλεξαν όσοι φοβήθηκαν την άγνωστη τεχνολογία. Κακώς. Το κείμενο ήταν από τα πιο προσιτά που έπεσαν ποτέ στον τομέα της τεχνολογίας από τότε που το Diploma in Translation διαπιστεύτηκε ως τίτλος μεταπτυχιακού επιπέδου. Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος δεν είχε ακουστά την συγκεκριμένη τεχνολογία, οι όροι ήταν πολύ εύκολο να βρεθούν και η διατύπωση απόλυτα προσιτή – τουλάχιστον για τους σπουδαστές του Translation Training Hub by metaphrasis που είχαν δοκιμαστεί σε πολύ πιο δύσκολα επιστημονικά γλωσσικά περιβάλλοντα.

Σημεία ενδιαφέροντος του κειμένου Τεχνολογικής μετάφρασης:
– Ονομασίες στοιχείων με ελληνική προέλευση (gadolinium, lanthanum)
– Όροι φυσικής που βρίσκονταν εύκολα στα σχετικά γλωσσάρια και λεξικά (magnetocaloric, magnetization, evaporation, demonstrator)


Translation Training Hub by metaphrasis:

γίνε ο επαγγελματίας που σου αξίζει με το πρόγραμμα που σου ταιριάζει


Translation Training Hub by metaphrasis: Μάθε τα επαγγελματικά μυστικά της μετάφρασης με το ολοκληρωμένο, το στοχευμένο, ή το απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα μετάφρασης Building Blocks. Οι σπουδαστές μας που το επέλεξαν έγιναν επαγγελματίες μεταφραστές με διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες αποκτώντας τον επαγγελματικό τίτλο μετάφρασης Diploma in Translation. Δες τι λένε οι σπουδαστές μας.

kiki_small_80Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL
Chartered Translator – Translator Trainer
Founder of metaphrasis

‘Make the most of your translation potential’

Copyright ©2023 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?